O najmu tekstila

suvremena usluga nabave i najma visokokvalitetnog tekstila
Pošalji upit

Pranje i servis

Proces pranja i čišćenja tekstila podrazumijeva u prvom redu kemijsko, mehaničko i termičko tretiranje tekstila. Stoga nije svejedno koja kemijska sredstva i u kojim količinama koristite za Vaš tekstil, a za učinkovito pranje potrebna je i adekvatna priprema vode. Nečisti tekstil u praonicu se transportira pomoću adekvatnih spremnika, a nakon sortiranja prema vrsti, obojenosti i drugim karakteristikama, započinje proces pranja tekstila također prema točno definiranom programu koji ovisi o nizu čimbenika.

Proces pranja obuhvaća kemijsko tretiranje tekstila kombinacijom adekvatnih deterdženata i vode te mehaničkim djelovanjem stroja. Najbolji rezultati postižu se primjenom tekućih deterdženata u propisanim količinama, a njihova maksimalna učinkovistost pak postiže se kvalitetno pripremljenom vodom. Naime, voda za pranje mora biti određene tvrdoće, pH faktora te s prihvatljivom koncentracijom željeza i mangana. Programom pranja definirano je trajanje mehaničkog djelovanja na tekstil s osnovnim ciljem u razbijanju veze između nečistoće i tekstila, a da se pritom ne oštećuje tekstil.

Osim središnjeg procesa pranja treba istaknuti kako se, ovisno o potrebama i vrstama tekstila, koriste i procesi pretpranja te pranja s korištenjem pomoćnih sredstava za pranje. Samo vrijeme pranja i temperatura također su zadani u ovisnosti o programu pranja. Upravo se i određeni higijenski standardi postižu kombinacijom vremena pranja i temperature potrebne za termičku dezinfekciju. Također, dezinfekcija se može postići i primjenom odgovarajućih kemijskih sredstava tijekom finalnog procesa pranja. Proces termičkog tretiranja obuhvaća pak sušenje i glačanje koje je isto tako izuzetno značajno jer bi vlažan tekstil mogao pogodovati razvoju mikroorganizama.

 

Čisto jednostavno

u 4 koraka

Korak 1

Prikupljanje  nečistog rublja

Korak 2

Transport nečistog rublja do praonice

Korak 3

Pranje, obrada rublja i kemotermička dezinfekcija.

Korak 4

Dostava čistog rublja